Kwiecień w Polsat Food Network

SZCZĘŚLIWYCH ŚWIĄT WIELKANOCNYCH ŻYCZY POLSAT FOOD NETWORK!

Ewa i Ina przygotowały niezliczone przepisy na wypieki, jajka i ryby a Guy Fieri zaprasza na specjalny maraton dla miłośników kuchni amerykańskiej. Świętujcie razem z nami!

Wielki Piątek z Wielkim Pieczeniem!

Od muffinek do meringue oraz od tortu kremowego do croissantów…. Wejdź w wspaniały świat wypieków z jedyną w swoim rodzaju Anną Olson! Wkrótce na kanale Polsat Food Network w nowym programie Wypieki z Anną Olson.

Wielkanoc: piątek 18-tego od 10:00

Bosonoga Contessa                                                                                                                                             
Wielkanoc: sobota 19-ego – poniedziałek 21-ego od 10:30 do 13:30

Ewa Gotuje                                                                                                                                                        
Wielkanoc: sobota 19-ego – poniedziałek 21-ego od 14:30 do 18:30

Kulinarne Podróże z Guyem Fierim
Wielkanoc: piątek 18-ego – poniedziałek 21-ego 23:00 do 05:30

WYPIEKI Z ANNĄ OLSON

Nowy Program – dni powszednie od 7-ego kwietnia o 10:00, 14:00  i 18:00

W tym porywającym programie Anna Olson dzieli się swoim przepysznym światem cukierniczego mistrzostwa. W serii pierwszej Anna pokazuje widzom jak zrobić klasyczne brioche, pierniki, puddingi, placki owocowe, ciasteczka, czekoladowe ganache i wiele innych przysmaków. Anna pochodzi z rodziny o wschodnio europejskich korzeniach i pieczenie od zawsze było jej bliskie. Anna uczyła i szkoliła w całym USA.

BOSONOGA CONTESSA – POWRÓT DO KLASYKI 
Nowa seria – dni powszednie od 14-ego kwietnia o 08:30, 13:00 i 19:00

Ina Garten jest uwielbianą prowadzącą program Bosonoga Contessa: Powrót do klasyki. Ina rozpoczęła swoją karierę w Białym Domu gdzie pracowała nad kwestiami związanymi z energią jądrową, lecz w 1978 roku zakupiła mały, specjalistyczny sklep spożywczy „Bosonoga Contessa” w Hamptons na Long Island, i na zawsze zmieniła swoje życie. „Bosonoga Contessa” z czasem stało się miejscem pracy dwudziestu kucharzy i piekarzy. Ina sprzedała sklep w 1996 roku i zdobyła światową sławę dzięki serii bestsellerowych książek kucharskich. W programie Bosonoga Contessa: Powrót do klasyki, Ina tworzy pyszne, eleganckie i proste dania na różnego rodzaju okazje towarzyskie. W serii drugiej karciani przyjaciele Iny wpadają na brydża i grilla. Oprócz tego Ina wraca do korzeni pasty, pokazując przepisy, które zachwycą dzieciaki i sprawdzą się podczas spotkań na świeżym powietrzu.

JENNY MORRIS GOTUJE - MAROKO

Nowy Program – dni powszednie od 21-ego kwietnia o 10:30 i 18:30

Jenny Morris, ulubiona kulinarna gwiazda Afryki Południowej zabierze nas w pełną przygód eskapadę po Maroko, gdzie próbować będzie pełnej gamy kulinarnych przysmaków tego romantycznego i tajemniczego kraju. Targi, wydmy, oazy i gaje oliwne, wszędzie Jenny odkrywa autentyczne sekrety słynnej marokańskiej kuchni napawając się widokami, dźwiękami i smakami tego północnoafrykańskiego klejnotu.  

Jenny Morris, znana również jako The Giggling Gourmet, jest jedną z najbardziej lubianych kucharek Afryki Południowej. Jenny jest autorką, felietonistką, prezenterką telewizyjną, nauczycielką, kucharką i przewodniczką kulinarną. Raz nawet prowadziła audycję radiową o gotowaniu i miłości!